לא סתם אומרים ששנות גיל הזהב הן היפות בחייו של אדם. בתקופה זו, לאחר שהאדם המבוגר יוצא לפנסיה ועול הפרנסה והדאגה לילדים יורד מכתפיו, הוא יכול להתפנות לעסוק בתחביביו ובהנאות הקטנות, שנחסכו ממנו בשנותיו המוקדמות.
אולם, בתקופה זו, צריך גם להקפיד על אורח חיים נכון ובריא, על מנת להאריך את אותן שנים יפות ככל הניתן. הפיתרון הוא מגורים בסביבה מוגנת כמו בית אבות סיעודי, שיאפשר לו לחיות חיים עשירים, מגוונים ומלאים יחד עם זמינות לשירותים רפואיים וסיעודיים.
בחירת בית אבות סיעודי
בחירת בית אבות היא החלטה כבדת משקל, בעלת השלכות כספיות ואורח חיים עתידי. כדי לקבל את ההחלטה הנכונה יש לשקול מספר גורמים כמו תקציב, העדפות אישיות, מצב רפואי, הזדקקות לשירותים סיעודיים, מיקום גיאוגרפי ועוד. בנוסף, יש גם לבדוק האם בית האבות עומד בסטנדרטים הקבועים בחוק והאם יש לו רישיונות ממוסדות הפיקוח.
תהליך הבחירה דורש ממך לבקר במספר בתי אבות סיעודיים לצורך בדיקה, ומומלץ שלא להתעצל, עקב כובד ההחלטה. במהלך ביקורך, אל תתבייש לשאול את הצוות המקצועי כל שאלה העולה על הפרק והתייעץ עם הדיירים לגבי יתרונותיו וחסרונותיו של המקום.
שיקולים בעת בחירת בית אבות סיעודי
- רישיון טיפול – גם בתי אבות נמצאים בשוק תחרותי, וזה גורם ללא מעט מהם לפתוח את שעריהם, זאת מבלי שקיבלו את ההיתר והרישיון הדרוש לכך ממשרדי הבריאות והרווחה. את אלה עליכם לסנן מיד וכלל לא לפנות.
- שיקולי מיקום – השיקול המרכזי פה הוא קירבה של בית האבות לקרובי המשפחה, על מנת שיהיה להם קל להגיע לביקור בתדירות גבוהה. צריך גם לתת את הדעת האם יש גישה ישירה של תחבורה ציבורית לבית האבות ומה הם הסדרי החניה בסביבתו.
- שיקולי מקום וציוד – גודל בית האבות, אביזרים וריהוט בחדרים, אפשרות להוספת חפצים אישיים, לחצן מצוקה, שירותים ומקלחות.
- שיקולים חברתיים – מי האוכלוסייה של בית האבות ומה הם מאפייניה.
- שיקולים רפואיים – האם יש רופא או צוות רפואי קבוע במוסד ומהי רמת מקצועיותו.