רבים מאלו שיקיריהם נזקקים לטיפול סיעוד, חווים גם הם מצוקה וחוסר אונים. אך הידיעה שמעתה, מצבו הבריאותי (או המנטאלי) של אהובכם אינו מאפשר לו לחיות חיים עצמאיים, לא צריכה לגרום לנו לאיבוד עצות.
ישנו פיתרון מוכח שעובד בהצלחה בישראל שנים רבות – העסקת עובד או עובדת זרה שיהיו צמודים למטופל 24 שעות ביממה, ידאגו לו בכל עת וילוו אותו מרגע ההשכמה ועד שהוא ילך לישון. עובדים זרים רבים הוכיחו את עצמם כמסורים, אמינים ונאמנים מאין כמוהם וככאלה שיכולים להקדיש את כל מרצם לטובת המטופל.
לצערנו, חוקי ההעסקה של עובדים זרים הפכו בשנים האחרונות לנוקשים ביותר. משרד הפנים קובע קריטריונים המגבילים העסקה של עובדים זרים בישראל ומשטרת ההגירה משתדלת לאכוף כל הפרה בנושא. אולם, בכל הקשור להעסקת עובדים זרים לצורך טיפול בקשישים, נכים ובעלי צרכים מיוחדים, החוקים הם הרבה יותר מוסדרים והרבה פחות נוקשים לטובת המטופל.
השלבים בהעסקת עובדים זרים בישראל
- הגשת בקשה לחוק סיעוד או לביטוח הלאומי – את טופסי הבקשה ניתן להוריד באתר הממשלתי ואלו יינתנו לעובדת הסוציאלית הנמצאת בבית החולים או בבית המטופל. יש לצרף לבקשה טופס תיעוד מחלות וטופס המעיד על החמרה במצב ( במידה ויש כזו ).
- אישור מיחידת הסמך – על מנת לקבל היתר להעסקת מטפלת או מטפלת זרה מיחידה הסמך, יש לשלם אגרה ע"ס 252 ש"ח.
- אישור למשרד הפנים – לאחר קבלת אישור להעסקת עובד זר יש לגשת עם מסמכים למשרד הפנים, יש לשלם אגרה ע"ס 145 ₪.
- תנאים למטפל הסיעודי – למרות שהמטפל הוא במעמד עובד זר לתקופה קצובה המשתכר משכורת מינימום, חובה על המעסיק לשלם לו דמי כיס יומיים על סך 50 ש"ח + 1.3 דולר עבור ביטוח רפואי, נסיעות ויום חופשי (בד"כ ממוצאי שבת עד ערב יום ראשון). 2 אחוזים מהשכר יועברו לביטוח לאומי רטרואקטיבית פעמיים בשנה.