לעת זקנה רבים מהקשישים סובלים מבעיות שמיעה. אם בעבר הדבר היה מקשה עליהם לתקשר עם הסובבים אותם ולשמוע רדיו או טלוויזיה, הרי שהיום מכשירי שמיעה יכולים לשפר את רמת השמיעה בעשרות אחוזים וכמעט להפוך אותה למושלמת. מכשירי שמיעה לקשישים משתכללים כל הזמן, זמן הסוללה שלהם ארוך מתמיד ומשקלם והגודל שלהם קטן.
מכשירי השמיעה של היום מאפשרים לנזקק לשמוע כמעט כמו בן אדם רגיל. אולם, כמו כל מכשיר אלקטרוני משוכלל, גם מכשירי השמיעה דורשים טיפול מיוחד כדי להאריך את אורך חייהם ולשמור על תקינותם.
טיפים לטיפול ואחזקה של מכשירי שמיעה
- שעוות האוזן נכנסת תכופות לתוך המכשיר, שבמשך היום מרכז לתוכו אבק ולכלוך. לכן, חובה לנקות את מכשיר השמיעה לפחות שלוש פעמים ביום עם נייר יבש ולא באמצעות מים או סבון. אין לנסות להוציא את השעווה באמצעות חפץ חד כמו סכין, עט או קיסמי שיניים. עדיף לרכוש מכשיר שמיעה עם פילטר נגד שעווה ובצורה זו להפחית את הסיכוי שהוא יתלכלך, יתקלקל או ינזק תוך שימוש בו.
- חובה להוציא את הסוללה מהמכשיר בזמן השינה ולשמור אותה במקום קריר ויבש (לא במקרר). כמו כן, מומלץ לקנות סוללה אחת בכל פעם, זאת מפני שהיא מתכלה, מאבדת כוח ומתיישנת גם אם היא לא בתוך מכשיר השמיעה.
- יש להימנע מלחשוף את המכשיר לחום ולטמפרטורות גבוהות, להקפיד שלא להניחו על מכשיר חם או להשאירו חשוף לקרני שמש חזקות. בנוסף, אם משתמשים במייבש שיער, חובה להוריד את מכשיר השמיעה במהלך השימוש בו.
- יש להקפיד שלא להניח את מכשיר השמיעה על גבימשטח קשה, או כזה שעלול להיות חלק (כמו כיור האמבטיה, למשל). אם רצונכם לייבש את המכשיר, יש להשתמש בערכה מיוחדת לכך.
- יש לשמור על מכשיר השמיעה רחוק מהישגם של חיות מחמד, שמשום מה אוהבות להכניסו בין השיניים ואף לאכול ולבלוע אותו.
על מנת לשמור על מכשיר השמיעה בתקינות מלאה, מומלץ להיעזר בשירותיה של חברה מקצועית. מכשיר השמיעה הוא האוזן של החירש, וכל דקה בלעדיו מקשה עליו את החיים היומיומיים באופן משמעותי. שירות צמוד של החלפת מכשירים ותיקון מקולקלים יכול להתבצע רק על ידי חברה מקצועית אשר תוכל לספק לך פיתרון לכל בעיה.