גם היום הזה מגיע, ההורים שטיפלו בכם באופן מסור בכל ימי חייך, הופכים להיות מטופלים על ידך. המשימה שלך היא למצוא עבורם את המקום האידיאלי לבלות בו את שנות גיל הזהב שלהם, מקום שגם יעזור להם להאריך ימים וגם להעביר אותם בעונג, נוחות ושלווה.
בניגוד לבית אבות, פתרונות הדיור המוגן, מאפשרים לאנשי גיל הזהב, לחיות את חייהם בצורה רגילה, אך עם תוספות הכוללות מגוון שירותים המותאמים לצרכיהם של האוכלוסיה המבוגרת, המעוניינת לחיות ברמת חיים גבוהה ככל האפשר.
לדיור המוגן יש את כל השירותים הקיימים בבית אבות, אך התחושה היא של חיים לא טיפולייים ולא סיעודיים ועל כן רמת האוטונומיה גבוהה הרבה יותר מבית אבות. האוכלוסיה הגרה בדיור מוגן נהנת משיפור בביטחון האישי, סביבה חברתית מתאימה, אפשרות למלא את שעות הפנאי בתוכן ובפעילויות עשירות – וכמובן החשוב מכל השגחה וטיפול בריאותי ורפואי הנמצאים באופן נגיש, זמין ומיידי.
מתי לעבור לדיור מוגן?
מבוגרים, יחד עם ילדיהם, מתלבטים באיזה שלב כדאי לעבור לדיור המוגן. הקריטריון המרכזי בשיקול הוא המצב הבריאותי. דיירי הדיור המוגן הם כאלה שאינם נחשבים סיעודיים, אך כאלה שזקוקים להשגחה וטיפול רפואי קרוב, מיידי ונגיש.
השיקול בבחירת הדיור המוגן יכול לכלול כמה אלמנטים:
- מבנה הדיור – בית משותף, או בתים פרטיים עם חצרות. גודל הדירה.
- מיקום גיאוגרפי – קרוב או רחוק ממרכזי ערים.
- מערך השירותים – מה הדיור המוגן מציע מעבר לשירותים הרפואיים, כמו: ביטחון, פעילויות בשעות הפנאי, מתקני ספורט, ספא ועוד.
תשלום עבור דיור מוגן
כעיקרון, קיימים שלושה מסלולים עיקריים לתשלום עבור דיור מוגן :
- שיטת הפיקדון – זכות השימוש במגורים נקנית על ידי הלקוח בסכום חד פעמי. הבעיה היא שסכום זה נשחק עם הזמן ונמשך מספר שנים. בנוסף לסכום הפיקדון אסור לשכוח כי על הדייר לשלם חשבונות שוטפים.
- שיטת השכירות – היתרון בשיטה זו הוא גמישות מקסימאלית – אין דמי כניסה ואין דמי פיקדון – רק תשלום שכירות חודשי.
- השיטה המשולבת – נקראת גם שיטת הפיקדון המפוחת והיא מהווה שילוב בין שיטת הפיקדון לשכירות החודשית.