לעיתים החיים מובילים אותנו לסיטואציות לא נעימות אשר יכולות להוביל לחובות גבוהים. אם נקלעת לחובות גבוהים אשר צוברים ריבית פיגורים בהוצאה לפועל, מומלץ בחום לא להתעלם ולנסות לסיים את החובות במהירות.
על פי ארז, עו"ד פשיטת רגל, למרות שהאינסטינקט הבסיסי הוא להתבייש ולהסתגר בתוך עצמך – הדבר הנכון הוא דווקא להיות אקטיבי ולפנות לעורך דין אשר מתמחה בדיני חדלות פירעון אשר יוכל לייצג ולהתאים עבורך את הפתרון המשפטי היעיל, המהיר והנכון ביותר למצבך.
מחיקת חובות ללא פשיטת רגל
לצערנו, גם היום עדיין ישנה סטיגמה לא הגיונית על חייבים אשר פונים להליכי פשיטת רגל בבית המשפט. לכן, חייבים רבים מעדיפים לפתוח בהסדרי חובות מול הנושים השונים ולא לבצע מחיקה כמעט גורפת של החובות באמצעות הגשת בקשה לפשיטת רגל.
על פי החוק, ישנן 2 אפשרויות לבצע מחיקת חובות מבלי להיכנס לפשיטת רגל:
- סעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל – סעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל מאפשר לחייב להציע הסדר נושים אשר אם יש לנו אפשרות להציע לפחות 30% מן החובות הלא מובטחים לנושים. אם הסכם הנושים מאושר על ידי לפחות 51% מהנושים שלהם לפחות 75% מהחובות, ניתן למחוק את שאר החוב ללא פשיטת רגל.
- הפטר בהוצאה לפועל – בספטמבר 2015, בוצעה רפורמה בהליכי פשיטת הרגל אשר אפשרו לכל חייב מוגבל מעל 4 שנים בהוצאה לפועל אשר סך חובותיו עומד על יותר מ – 800,000 ₪ ואין בבעלותו נכסים אשר ניתנים למימוש לקבל הפטר בהוצאה לפועל בצורה מיידית ולצאת לדרך חדשה מבחינה כלכלית. מחיקת חובות דרך ההוצאה לפועל לא מתאימה לכל חייב מן השורה, מכיוון שהגבלות ההפטר בהוצאה לפועל הן יחסית נוקשות.
לסיכום, הרפורמות האחרונות בהליכי פשיטת הרגל מאפשרים לחייבים לפרוע את חובותיהם בצורה מהירה, קלה ופשוטה ללא עיקולים והגבלות שונות. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה לפשיטות רגל אשר יוכל לייעץ ולייצג אותך בצורה נאמנה בהליך מול כלל הנושים, כונס הנכסים הרשמי ובית המשפט.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד ארז בורג, עורך דין מומחה לפשיטת רגל, אשר מעניק שירותים משפטיים בפריסה ארצית.