בניית תקציב משפחתי הוא אחד מהכלים בארסנל הכלים של כל משפחה בישראל.
תקציב משפחתי מאוזן, נכון ואפקטיבי ישמש את בני המשפחה לקביעת היעדים הכלכליים של הבית מבחינת הוצאות מול הכנסות מידי חודש.
בניית תקציב משפחתי בגיל הפרישה
בדרך כלל, אנשים מבוגרים אשר נמצאים לפני גיל פרישה נהנים מרמת חיים גבוהה יותר מפורשים – הסיבות לכך הן מגוונות החל מצמצום ההכנסה ועד לאינספור "שעות מתות" שעכשיו צריך למלא בפעילות כלשהי.
לפי Money Talks יועצים לכלכלת המשפחה, פורשים רבים לא מצליחים להדביק את הפערים בחודשים הראשונים לפרישה ופתאום מוצאים את עצמם עם תזרים מזומנים שלילי מידי חודש.
באופן כללי, בניית תקציב משפחתי מאוזן נעשה על ידי עמידה ב – 3 שלבים עיקריים:
- קביעת סדרי עדיפויות – לכל אדם ומשפחה יש מטרות וסדרי עדיפויות שונות ולכן כדאי להקדיש זמן ולהגדיר אותם בצורה המדויקת ביותר. סדרי העדיפויות יעזור לך להבין בין הוצאות חד פעמיות, חודשיות ותקופתיות.
- בניית תקציב ראשוני – לאחר הבנת הצרכים, נוכל לנתח את הנתונים ולהבין את המצב הכלכלי של המשפחה. כעת נוכל לפרט בצורה קפדנית את ההכנסות וההוצאות של הבית, לבחון את החיוניות של כל הוצאה והאם ניתן לוותר עליה. במידה ותזרים המזומנים של המשפחה הוא שלילי כבר תקופה ארוכה מאוד, יתכן שתאלצו לבצע ויתורים כואבים לתקופה קצרה על מנת להחזיר את האיזון הדרוש. יתכן שבמבט ראשון לא תוכלו לוותר או לצמצם אף הוצאה, אך בחינה מחודשת תחשוף בפניכם הוצאות קטנות וגדולות שבקלות אפשר לצמצם עם התנהלות נכונה.
- בדיקה ותיקון תקופתי – מומלץ להקפיד על רישום ובחינת המצב הכלכלי על מנת להיות עם היד על הדופק ולזהות "נזילות" שעולות לכם הרבה מאוד כסף.
לסיכום, איזון בין ההוצאות להכנסות משק הבית בגיל פרישה יאפשרו לך לחיות בצורה נכונה, ללא מתחים וחששות בגיל הפנסיה. חשוב לזכור, כי אם אתה נמצא במצוקה כספית, דחייה והתעלמות מן המצב רק תחמיר אותו לאורך זמן.
המאמר נכתב בשיתוף עם Money Talks אשר מעניקים ייעוץ כלכלי למשפחות לפני פרישה בפריסה ארצית.