כמעט כל זוג ותיק יאלץ להתמודד בשלב כזה או אחר עם "משבר שבע השנים".
אם גם אתם מתמודדים עם לחצים בלתי אפשריים, משכנתא, מטלות גידול הילדים ומערכת יחסים אשר נמצאת על אדי הדלק האחרונים שלה – חשוב לדעת כי על ידי טיפול זוגי ממוקד ניתן לשרוד את השבר הגדול ולצאת לדרך חדשה בזוגיות.
מהו משבר שבע השנים?
פסיכולוגים רבים נוהגים להגדיר את פרק הזמן שבו השגרה והניכור מתחילים לנגוס בחיי הנישואים כ"משבר שבע השנים".
לצערנו, זוגות רבים אשר אינם שורדים את המשבר העמוק עלולים להגיע למצבי קיצון רבים ואף להפרדת כוחות וגירושין.
ד"ר שרית פוני, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת , בעלת PHD בפסיכולוגיה ו – M.A בפסיכולוגיה חינוכית – יישומית, מאמינה שיש אמת במיתוס "משבר שבע השנים", רק שהוא לאו דווקא מתרחש לאחר שבע שנים.
לפי ד"ר שרית פוני, זוגות רבים נתקלים במשבר לאחר תקופה בה אחד מבני הזוג הצליח להגשים את עצמו מבחינת הלימודים, הקריירה האישית ו/או המשפחה, ונוצר פער בין בני הזוג, אשר קשה מאוד להתמודד אתו. במצבים כאלה, זוגות רבים מדווחים על תקשורת משימתית בלבד, אשר מתרכזת בעיקר סביב מי עושה מה, ומהם תחומי האחריות של כל אחד בתא המשפחתי.
בשביל לעבור בהצלחה את "משבר שבע השנים", ד"ר שרית פוני ממליצה על 3 הצעדים הבאים:
- השקעה – הדרך הטובה ביותר להתמודד עם משבר שבע השנים היא השקעה משותפת, יומיומית וקבועה במערכת היחסית הזוגית. הקפידו על שיחות, ארוחות, טיולים ובילויים משותפים אשר יחזקו את הקשר הזוגי (והמשפחתי) על בסיס קבוע.
- אינטימיות ומיניות – נסו להתמסר, לפלפל את חיי המין וליצור אינטימיות על ידי מלחמה בשגרה, מצבי הרוח והעייפות. זוגות רבים מדווחים על ירידה בחשק המיני מכיוון האישה או הגבר. זוגות אשר נמצאים בבעיה אמיתית נוטים להשקיע זמן רב יותר בעבודה, לקבל את המצב כמו שהוא או אפילו לפתוח ברומן עם צד שלישי.
- מחויבות של שני בני הזוג – זכרו בשביל לרקוד טנגו, דרושים שניים – כך גם במערכת הזוגית. על מנת להצליח ולצלוח משברים, שני בני הזוג נדרשים ל"הקריב קורבנות" ולערוך ויתורים עבור הצד השני.
לסיכום, כל מערכת יחסים דורשת תחזוקה ו"שמירה על הגחלת". אם אתם חווים התרופפות במערכת הזוגית, מומלץ לפנות לטיפול זוגי פרטני או סדנאות זוגיות קבוצתיות אשר מיועדות לזוגות נשואים.
טיפול זוגי יאפשר לכם להצית מחדש את אש האהבה ולצאת לדרך חדשה מבחינה אישית, זוגית ומשפחתית.