בשנים האחרונות יותר ויותר מבוגרים בגיל השלישי בוחרים לבצע את המעבר מהבית הפרטי לדיור מוגן אשר מעניק פתרון מלא לצרכיהם הבריאותיים והחברתיים.
פעמים רבות, המעבר לדיור מוגן דורש פרידה מהמקום האהוב, המוכר והמנחם וכתוצאה מכך הקשיש מוצף בפחדים, חששות ואינספור זיכרונות.
איך להתמודד עם מעבר לדיור מוגן?
מעבר למסגרת של דיור מוגן היא פתרון מעולה לילדים ולהורים כאחד. עם זאת, פעמים רבות המעבר כרוך בקושי נפשי ופיסי רב עבור כל המעורבים בתהליך.
על מנת להתמודד בצורה נכונה יותר עם המעבר לדיור מוגן, מומלץ ליישם כל אחד מהשלבים הבאים:
- קבלת ייעוץ ראשוני – לא כל אדם מתאים לדיור מוגן, לכן מומלץ לקבל ייעוץ ראשוני מאיש מקצוע מוסמך אשר יוכל לבחון את מצבו הבריאותי, הנפשי והפיזי של הקשיש.
- הכנת תוכנית מעבר ראשונית – במידה והקשיש מתאים לדיור מוגן, מומלץ לערוך תוכנית מעבר ראשונית אשר כוללת התייחסות מלאה לבית הפרטי, הציוד הקיים וזמני המעבר.
- הקפדה על תקשורת בין כל הצדדים – הפקדה על תקשורת פתוחה, חיובית ומלאה מאפשרת לכל הצדדים להציג את היתרונות והחסרונות של המעבר לדיון מוגן. פעמים רבות, תקשורת פתוחה עם ההורה מאפשרת לו לקבל בצורה מהירה, חלקה ומושכלת יותר על המעבר לדיור מוגן.
- עריכת ביקור מקדים – מומלץ לבצע ביקור מקדים בבית הדיור המוגן שנבחר כך שההורה יוכל להתרשם בצורה מלאה מביתו החדש, הצוות הניהולי והרפואי של המוסד שנבחר על ידי הילדים.
- יצירת התלהבות וציפייה למעבר – פעמים רבות, תקשורת וביקור מוקדם בדיור המוגן יוצרת את ההורה הקשיש התלהבות, ציפייה והתרגשות רבה. יצירת ציפייה חיובית לקראת המעבר מאפשרת להורה להסתגל למקום החדש בצורה מהירה יותר ולהבין את היתרונות הגלומים בו (חיי חברה, פעילויות פנאי ורפואה מתקדמת).
לסיכום, רבים מבני הגיל השלישי חווים טלטלה ממשית אשר ניתנת למניעה על ידי הקפדה על כל אחד מהשלבים הנ"ל.
בסופו של יום, מעבר לדיור מוגן דורש מהקשיש בגיל השלישי הסתגלות לתנאים ומקום חדש שעד אתמול היה זר לו אך עם תכנון מקדים בהחלט ניתן לצמצם את הטלטלה הנפשית למינימום האפשרי.