בני הגיל השלישי נמצאים לא רק בקבוצת הסיכון העיקרית לתחלואה ומוות מנגיף הקורונה, אלא גם סובלים מלא מעט אתגרים נפשיים ופיזיים בימי הקורונה.
מיזם חברתי חדש מנסה להקל במעט על בני הגיל השלישי, ליצור פתרונות טכנולוגיים וחיבורים עסקיים אשר יאפשרו לבני הגיל השלישי להתמודד בצורה טובה יותר עם המשבר שפקד את כל כולנו.
האקתון למען אוכלוסיית בני הגיל השלישי
ניר קוריס מספר כי למרות שהיו לו לא מעט אתגרים במהלך הקמת ההאקתון למען אוכלוסיית בני הגיל השלישי ובנוסף הפעלת אקתון דומה עבור שגרירות ישראל בארגנטינה, ההכוונה והעבודה של שותפיו לדרך (שגרירות ישראל בבואנוס איירס, משרד החוץ הישראלי, קרן ROI שוסטרמן ועוד רבים טובים) הם שאפשרו את קיום ההאקתון הישראלי-ארגנטינאי בהובלת השגרירות הישראלית.
על פי ניר קוריס שהפיק יחד עם השגרירות את האקתון למען אוכלוסיית בני הגיל השלישי, מטרתו העיקרית של האקתון היא לסייע לארגונים, חברות ויחידים למצוא פתרונות יעילים אשר מיועדים לבני הגיל השלישי ומותאמים למציאות הקורונה. בין החברות המובילות בישראל בתחום הגיל השלישי ניתן למצוא את חברת יוניפר (UNIPER) אשר יצרה מועדון חברתי- קהילתי לבני הגיל השלישי. מועדון החברים של יוניפר (UNIPER) מאפשר לבני הגיל השלישי ליהנות מחוגים, העשרה ופעילות חברתית גם במציאות של בידוד וסגר בימי הקורונה.
על פי ניר קוריס, לעיתים נדמה שאוכלוסיית בני הגיל השלישי נשכחת מאחור, אך על ידי קולות קוראים ומיזמים מסוג זה, ניתן ליצור פתרונות טכנולוגיים, לגרום למודעות ציבורית ולהפגין אכפתיות לבני הגיל השלישי.
בסופו של יום, בני הגיל השלישי אשר הקימו את המדינה, נשכחים מאחור וזקוקים עכשיו יותר מתמיד לאוזן קשבת, תשומת לב ואפתיות מהציבור הרחב.