תאונת דרכים היא אירוע שאף אחד לא מוכן לקראתו. רוב המקרים מסתיימים בפגיעה ברכוש בלבד או בפציעות קלות ושטחיות. לצערנו יש אלפי מקרים מדי שנה שמסתיימים בפגיעות גוף קשות הרבה יותר ואף נכות. המקרים הללו משנים את החיים של אותו נפגע מקצה לקצה, ולא כולם יודעים מה עושים מרגע זה. עורך דין בייצר יענה על כמה שאלות בעניין זה.
אתם אנשים בריאים, פעילים ואוהבים את החיים. אבל ברגע אחד כל זה משתנה. אתם מעורבים בתאונת דרכים שהתוצאות שלה הן לא רק פגיעה ברכב אלא גם בגוף שלכם. אם היה מדובר על חבלה קלה או כמה שריטות מילא, אבל התאונה הזאת הרבה יותר חמורה ואתם נזקקים לאשפוז ארוך, הפסקת עבודה לזמן רב, פגיעה משמעותית באיברי גוף או אפילו איבוד של איבר גוף, בדיקות, ניתוחים ושיקום.
המצב הזה לצערנו הוא מנת חלקם של אלפי ישראלים מדי שנה שהחיים שלהם משתנים בשבריר שניה. המקרים הללו מובילים לא פעם לדיכאון ו/או למשבר כלכלי קשה עבור הנפגעים. רבים לא יודעים גם איך להתקיים באותו הזמן ומה עושים במקרה כזה. עורך דין בייצר, עורך דין נזיקין עם ניסיון רב בייצוג נפגעי תאונות דרכים יענה על מספר שאלות בעניין זה.
מה עושים לאחר תאונת דרכים?
"מבחינה טכנית קודם כל מומלץ מאוד לתעד את זירת האירוע עצמאית או באמצעות עדים לאירוע. כמו כן כדאי לאסוף פרטים של אותם עדים לשימוש בעתיד אם יהיה בכך צורך. מעבר לזה כדאי מאוד להתפנות מזירת האירוע באמבולנס ישירות לבדיקות בבית חולים. בין אם מרגישים שזאת "רק מכה" ובין אם מדובר על פגיעה חמורה יותר יש להתפנות לבדיקה וטיפול רפואי. את כל המסמכים הנוגעים לכך יש לאסוף. אבל זאת רק ההתחלה כמובן".
מה יש לעשות לאחר מכן?
"השלב הבא הוא פנייה למשרד עורך דין תאונות דרכים שיש לו ניסיון בטיפול בנפגעים כמוכם. אותו משרד יוכל להעניק לכם ייעוץ משפטי ראשוני על האפשרויות העומדות בפניכם ולאחר מכן לייצג אתכם כמובן. ההתחלה היא הגשת תביעה מול ביטוח לאומי ולאחר מכן מול חברת הביטוח של כלי הרכב המעורב בתאונה."
איך מגישים את התביעות הללו?
"את התביעה לביטוח לאומי יש להגיש על פי הטפסים השונים שהם מבקשים בצירוף מסמכים רפואיים שונים ומומלץ מאוד חוות דעת של מומחה רלוונטי לסוג הפגיעה בכם. פרק הזמן לתביעה הזאת הוא עד שנה מיום האירוע. לאחר הגשת התביעה תהיו זכאים לפיצויים בגין אי כושר עבודה לתקופה של עד 91 יום. השלב הבא הוא וועדה רפואית של ביטוח לאומי כדי לקבוע קצבת נכות זמנית או לכל החיים, בהתאם למקרה שלכם כמובן. כמו כן אפשר עד 7 שנים מיום האירוע ועל סמך החלטת הוועדה הרפואית גם להגיש תביעה מול חברת הביטוח הרלוונטית לקבלת פיצויים המגיעים לכם מהם. מדובר בתביעות שלא נגמרות ביום אחד ויש להבין שזהו תהליך שיימשך שנים במקרים מסוימים."
איך מתקיימים כלכלית לאורך כל התביעות הללו?
"הפתרון שרבים בוחרים בו הוא דרישת תשלום תכוף בתאונות דרכים, כלומר תשלום לנפגע כדי לעזור לו לשמור על רמת חיים נאותה, לממן טיפולים, בדיקות וניתוחים, וזאת על חשבון מה שייפסק בתום התביעה עצמה. כלומר קבלת סכום זמני כדי שלא יתמוטט כלכלית או ייפגע מבחינה רפואית בשל קושי כלכלי."
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ליווי משפטי אפקטיבי, נכון וממוקד לצורך השגת הפיצוי הכספי המקסימלי שניתן לקבל על פי חוק. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בקריות או עורך דין נזיקין בחיפה – עו"ד טל בייצר הוא הכתובת!